Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 06.11.2009 ]

7. srečanje Erasmus koordinatorjev slovenskih institucij

19.10.2009 je Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto gostila 7. srečanje Erasmus koordinatorjev slovenskih institucij. Srečanja se je udeležilo 43 udeležencev, Erasmus koordinatorjev ali različnih predstavnikov mednarodnih služb na institucijah, ki jih povezuje program Erasmus.

Tema tokratnega srečanja je bila »Erasmus – Kako naprej?« V ospredju je bila tematika študentskih praks, ker je ta akcija zelo pomembna za razvoj praktičnega znanja študentov in mednarodnih izkušenj, ki jih študenti lahko pridobijo za večjo konkurenčnost in lažjo prilagoditev evropskemu trgu dela. Institucije vzpostavljajo različne sisteme, s katerimi študentom omogočijo prakso v tujini. Te sisteme morajo prilagoditi svoji organizacijski strukturi, viziji mednarodnega sodelovanja in povezovanja ter konkurenčni prednosti njihovih študentov.

S strani CMEPIUS-a so bile pripravljene različne predstavitve programa Erasmus. Na srečanju smo tudi gostili dve predstavitvi, in sicer kot primer dobre prakse na področju študentskih praks, Višjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor (mag. Nataša Artič) ter predstavnico GZS (mag. Mašo Repež), ki je poudarila pomen mednarodnih praks za bodoče diplomate.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju. Dobili smo veliko povratnih informacij s strani institucij, ki so v neposrednem stiku s študenti.

Program srečanja

Predstavitve:
mag. Nataša Artič
•    Primer dobre prakse: Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor

mag. Maša Repež, GZS, Center za konkurenčnost
•    Pomen študentskih praks z vidika podjetij/gospodarstva  

mag. Robert Marinšek, CMEPIUS, Vodja terciarnega sektorja
•    Splošni pregled programa Erasmus
•    Erasmus - Kako naprej?

Aljoša Belcijan, CMEPIUS, Erasmus koordinator
•    Analiza končnih poročil Erasmus individualna mobilnost 2007
•    Analiza institucionalnih načrtov 2008
•    SMP projektni menedžment

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.