Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

KONFeT 2013


Nacionalna konferenca eTwinning (KONFeT) je bila tudi letos del mednarodne konference SIRikt 2013 in je potekala sočasno s konferenco
"Utrte poti vodijo v prihodnost" med 16. in 17. 5. 2013 v Kranjski Gori.

V sklopu konference so bile med 16. in 17.5.2013 eTwinnerjem na voljo 3 delavnice (uporaba Namizja in TwinSpace-a za napredne uporabnike, uporaba Namizja in TwinSpace-a za začetnike, delavnica na temo oblikovanja šolskih timov) in zanimiva predavanja. V okviru slavnostne podelitve nagrad pa smo 16.5.2013 razglasili in podelili nagrade Zlati kabel najboljšim eTwinning projektom 2013.


Zlati kabel 2013 sta prejela naslednja projekta:

1.    v starostni kategoriji  4 - 11 let je nagrado prejel projekt "Narodni običaji, pesmi in plesi / National traditions, songs and dances", ki so ga izvajali na
OŠ Velika Dolina. Koordinatorica projekta je Irena Rimc Voglar.

"Projekt je potekal na OŠ Velika Dolina v sodelovanju s partnerji iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Češke, Estonije, Francije, Gruzije, Grčije, Madžarske, Irske, Italije, Latvije, Litve, Malte, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Srbije, Slovenije, Španije, Švedske, Švice, Turčije in Velike Britanije.
Projekt je povezal učence in učitelje iz 37 šol, iz kar 28 različnih evropskih držav. Rdeča nit projekta je bilo spoznavanje kulturnih razlik in podobnosti sodelujočih držav. Učenci in učitelji so prek narodnih običajev, tradicij, drame, umetnosti, pesmi in plesa spoznali druge evropske države in njihove posebnosti. Rezultata skupnega dela sta bili tiskana knjiga in e-knjiga z zbirko narodnih običajev, navad in tradicij vseh sodelujočih držav.
Projekt je primer vključenosti obsežnega števila partnerjev, izvedbe komunikacije med njimi ter bogatega gradiva, ki je nastalo v času izvajanja. Tematika je omogočala širjenje medkulturne zavesti  med učenci in medpredmetno povezovanje znotraj šol. Za medsebojno komuniciranje so učenci spretno uporabili znanje angleščine in ga tekom izvajanja projekta tudi poglobili."



2.  v starostni kategoriji  12 - 15 let je nagrado prejel projekt "Zbogom, Avstro-ogrska / A Farewell to the Austro-Hungarian Empire", ki so ga izvajali na OŠ Dobrovo. koordinatorica projekta je Tanja Slapernik Tominec.

"Projekt je potekal na OŠ Dobrovo v sodelovanju s partnerskima šolama iz Hrvaške in Madžarske. Zamisel za projektno idejo je nastala v sklopu prvega kontaktnega seminarja eTwinning v Sloveniji, ki je potekal leta 2011 v Goriških Brdih.
Učenci so v okviru projekta spoznali ozadje 1. svetovne vojne, glavna bojišča s poudarkom na soški fronti ter življenje v zaledju fronte. Preko eTwinning portala so učenci vzpostavili stik z učenci partnerskih šol in izdelali svoje profile v angleškem jeziku, ki je bil glavni sporazumevalni jezik med partnerskimi šolami. Projekt, ki je ime dobil po znanem Hemingwayevim delu »Zbogom, orožje«, so sodelujoče šole zaključile s kampom na Sabotinu med 24. in 27. majem 2012. Srečanja se je udeležilo 37 učencev in 8 mentorjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.
Projekt je angažiral tim učiteljev in skupino učencev, ki so z zavzetostjo in dobro načrtovanim raziskovalnim delom pritegnili pozornost celotne šole in lokalne skupnosti. Zgodovinska tema tako značilna za Goriško regijo, je povezala tri partnerske šole ne le preko interneta, pač pa tudi v živo, kar ni pogost primer eTwinning projektov."



V letošnjem letu smo podelili tudi posebno nagrado ambasadorjem eTwinning, ki skupaj z Nacionalno svetovalno službo eTwinning zastopajo in širijo glas eTwinning-a v Sloveniji.


Čestitke nagrajenim in ambasadorjem za odlično opravljeno delo!


Nagrajenki 2013 

Fotogalerija

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.