Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

ECTS in DS »label« (Evropski priznanji visokošolskim institucijam)


Evropska komisija (oz. Generalni direktorat za Izobraževanje in kulturo) z vsakoletnim razpisom povabi evropske visokošolske institucije  k oddaji prijavnice za pridobitev priznanja kot znaka kakovosti pri izdajanju priloge k diplomi in priznavanju/podeljevanju kreditnih točk. Priznanji v evropskem visokošolskem prostoru služita kot instrumenta za povečanje transparentnosti in dokazili priznavanja opravljenih študijskih obveznosti.

Visokošolska institucija, ki pridobi eno ali obe priznanji Evropske komisije, tako v očeh svojih študentov postane zaupanja vredna izobraževalna institucija, ki bo po zaključeni mobilnosti študentu zagotovo in v celoti, priznala dogovorjene študijske obveznosti opravljene v času mobilnosti na tuji visokošolski instituciji.

Na drugi strani izkazuje s strani Evropske komisije podeljeno zaupanje pri tujih študentih, ker jih zagotavlja ustrezno (o)vrednotenje opravljenih študijskih obveznosti. Bodočim tujim partnerskim visokošolskim institucijam pa kot nosilka priznanj nakazuje svojo zanesljivost pri sodelovanju v mednarodnih projektih in aktivnostih.

Informacije o vsakoletnem razpisu za pridobitev obeh priznanj in pogoji za kandidaturo so dostopni na strani Izvajalske agencija za izobraževanje, avdiovizualno politiko in kulturo (EACEA), ki vodi razpis za pridobitev DS in ECTS priznanj.


Povezave

  • Priznanji na strani Izvajalske agencije (EACEA)Pomembno
Dokumenti in povezave:
Uradna stran bolonjskega procesa
EACEA (projekt Bolonjskih ekspertov)
MVZT (Bolonjski proces)
Higher Education Reform Portal 
Evropska komisija (Bolonjski proces)
European University Association
http://www.cmepius.si/priloznosti.aspx
© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.