Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Znak kakovosti


Znak kakovosti eTwinning prejmejo učitelji, ki so oblikovali izjemne projekte eTwinning. Znak pomeni, da je projekt dosegel določene nacionalne in evropske standarde.

Pridobite lahko dva znaka kakovosti:
  • nacionalni in
  • evropski.
                       
Kako pridobiti nacionalni Znak kakovosti?
V kolikor menite, da si vaš projekt eTwinning zasluži posebno priznanje za uspešnost, se lahko prijavite za nacionalni znak kakovosti v rubriki Projekti/Oznake na svojem Namizju eTwinning. V kolikor menite, da si ta znak zasluži več projektov, v katerih ste sodelovali, izpolnite prijavni obrazec za vsak projekt posebej.

 
Kakšne prednosti prinaša Znak kakovosti?
Znak kakovosti predstavlja konkretno priznanje učiteljem in šolam za opravljeno delo na področju mednarodnega sodelovanja. Za učence predstavlja priznanje njihovega truda in dela, za šole pa javno priznanje njihove zavezanosti h kakovosti in odprtosti za evropsko sodelovanje.

 
Kdo dodeljuje nacionalni Znak kakovosti? Ali obstaja prijavni rok?
Prijave šol ocenjuje slovenska Nacionalna svetovalna služba (NSS). S pričetkom šolskega leta 2010/2011 je za prijave določen prijavni rok. Prijave zbiramo od 1. 9. 2013 do 31. 7. 2014. Po zaključku zbiranja prijav bo sledilo ocenjevalno obdobje. Ko bo vaša prijava potrjena ali zavrnjena, boste prejeli sporočilo na vaše eTwinning Namizje.


Pomembno! Znak kakovosti je predpogoj za pridobitev nacionalne nagrade. Za pridobitev nacionalne nagrade ni treba izpolnjevati posebnih obrazcev, dobitniki znaka kakovosti so avtomatično vključeni v izbor in bodo o rezultatih obveščeni po elektronski pošti.


Kakšna so merila za dodelitev Znaka kakovosti?
Projekt mora izkazovati odličnost na naslednjih področjih:
(1) Pedagoške inovacije in ustvarjalnost (200 besed),
(2) Kurikularna integracija (200 besed),
(3) Sodelovanje med partnerskimi šolami (200 besed),
(4) Ustvarjalna uporaba IKT (150 besed),
(5) Trajnost in prenosljivost (150 besed) in
(6) Rezultati in koristi (150 besed).

POZOR!
Opisi morajo biti natančno podani. Vsaka točka mora biti opisana podrobno (cca. 200 besed).
Prijavitelj mora ocenjevalcem omogočiti dostop do rezultatov projekta (npr. v primeru TwinSapce-a mora prijavitelj posredovati geslo za dostop do objavljenih dokumentov).
 
Evropski znak kakovosti – prijava ni potrebna!

Evropski znak kakovosti je naslednja stopnja priznanja uspešnosti projekta, ki ga samodejno podeljuje Centralna svetovalna služba vsem projektom, v okviru katerih sta vsaj 2 partnerja prejela nacionalni Znak kakovosti. Evropski znak kakovosti se od oktobra 2009 podeljuje le enkrat letno.
Evropski znak kakovosti je pogoj za udeležbo na natečaju za Evropske nagrade eTwinning.


Povezave
eTwinning portal

 

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.