Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

PIC koda

V novem programu Erasmus+ se bo morala vsaka organizacija, ki bo želela sodelovati v kateri koli aktivnosti programa, registrirati v enotnem registracijskem sistemu (Unique Registration Facility) in pridobiti t.i. Personal Identification Code (PIC) kodo. Organizacija bo to pridobljeno PIC kodo uporabljala pri vsakem nadaljnjem sodelovanju v programu Erasmus+.

Evropska komisija je odprla poseben portal za organizacije (Participant Portal), preko katerega lahko vstopate v URF. Obenem je Evropska komisija pripravila tudi priročnik za uporabnike v angleškem jeziku. 

Na CMEPIUS-u smo pripravili skrajšano različico vodnika oz. krajši priročnik s pomočjo katerega boste le v nekaj korakih prišli do PIC kode.

PRIROČNIK (angleška različica)
PRIROČNIK (slovenska različica)


Nova različica Vodnika za prijavitelje določa, da morajo dokument “Financial Identification” v URF sistem naložiti le organizacije prijaviteljice (koordinatorke) projektov. Organizacijam, ki bodo v projektu/ih zgolj partner, tega dokumenta v URF sistem ni potrebno naložiti.

Vstopna stran portala bo v kratkem na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Za dostop do portala in priročnika je potrebna registracija v sistem ECAS (the European Commission's user Authentication Service).

POMEMBNO!
Vse organizacije, ki so svojo PIC kodo že pridobile znotraj sodelovanja v 7. okvirnem programu prosimo, da v sistemu URF še enkrat preverijo točnost svojih podatkov.

Če imate vprašanja glede registracije v URF sistem in pridobitve PIC kode, se obrnite na naslov tehnicna.pomoc@cmepius.si.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.