Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Comenius teden (20.4. - 24.4.2009)


V letu 2009 bo potekal že 3. Comenius teden, katerega namen je predstavitev primerov dobre prakse in promocija programa Comenius. Glede na to, da letos praznujemo 10. obletnico sodelovanja v programih Evropske komisije, bodo aktivnosti v okviru tedna povezane s praznovanjem obletnice. Glavni dogodek bo eTwinning in Comenius konferenca KONFeT, ki bo potekala 20.4.2009 v hotelu Mons v Ljubljani.

Aktivnosti Comenius tedna:

  • Tiskovna konferenca
8. aprila 2009 je na Ministrstvu za šolstvo in šport potekala novinarska konferenca na kateri so bile predstavljeni projekt POMLADNI DAN V EVROPI, konferenca SIRIKT ter konferenca KONFeT in COMENIUS teden.



Gre za nagradni natečaj, v katerem lahko sodelujejo vse Comenius in eTwinning šole po Evropi. Vse prispele razglednice bodo predstavljene na razstavi med konferenco programa VŽU v Pragi, 5 in 6. Maja 2009. Najboljše bodo objavljene na spletni strani češke nacionalne agencije.
  • Slovenske šole v projektih Comenius Šolska partnerstva
Vabimo šole, ki sodelujejo v projektih Comenius šolska partnerstva, da praznujejo z nami. Objavljamo nekaj spletnih strani Comenius projektov, v katerih sodelujejo slovenski vrtci in šole. Če želite objaviti tudi svojo spletno stran, nam čim prej pošljite link za objavo!
Ekonomska in trgovska šola Brežice
Gimnazija Poljane
Biotehniška šola Maribor
Biotehniški center Naklo, Srednja šola
OŠ Franceta Prešerna Črenšovci
OŠ Franceta Prešerna Kranj
OŠ Grm Novo Mesto
OŠ Gustava Šiliha Laporje
OŠ Idrija in Vrtec Idrija
OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige
OŠ Jela Janežiča
OŠ Križe
OŠ Naklo
OŠ Preska
OŠ Škofja Loka Mesto
OŠ Železniki
OŠ XIV. Divizije Senovo
OŠ Nove Fužine

  • Glasilo Priložnosti
    Četrta številka glasila Priložnosti je posvečena 10. obletnici izvajanja programa Evropske komisije v Sloveniji in aktivnostim v okviru Comenius tedna.
Priložnosti št. 4(3 MB)




© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.