Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Erasmus intenzivni jezikovni tečaji (EILC)

Erasmus Intenzivni jezikovni tečaji (EILC) so specializirani tečaji manj razširjenih jezikov in jezikov, ki se manj poučujejo, ki trajajo od 2 do 6 tednov (najmanj 60 učnih ur skupaj oz. najmanj 15 učnih ur na teden). Organizirani so v državah, kjer se te jezike uporablja kot jezike poučevanja v visokošolskih zavodih.

Jeziki, ki se poučujejo v okviru teh tečajev so:
Belgija (nizozemščina), Bolgarija (bolgarščina), Ciper (grščina), Češka (češčina), Danska (danščina), Estonija (estonščina), Finska (finščina in švedščina), Grčija (grščina), Hrvaška (hrvaščina),Madžarska (madžarščina), Islandija (islandščina), Italija (italijanščina), Latvija (latvijščina), Litva(litovščina), Malta (malteščina), Nizozemska (nizozemščina), Norveška (norveščina), Poljska (poljščina), Portugalska (portugalščina), Romunija (romunščina), Slovaška (slovaščina), Slovenija (slovenščina), Španija (katalonščina, valencijščina, baskovščina in galicijščina), Švedska (švedščina), Švica (italijanščina) in Turčija (turščina).

Erasmus intenzivnih jezikovnih tečajev se lahko udeležijo študenti pred ali med njihovim bivanjem v tujini v okviru Erasmus mobilnosti (Erasmus študenti) ali Comenius in Grundtvig asistenti.

Tečaji EILC dajejo udeležencem priložnost da spoznajo jezik države v kateri bodo bivali kot Erasmus študenti in se s tem bolje pripravijo za obdobje svoje mobilnosti.

Vsakoletni razpis programa Vseživljenjsko učenje, sektorski program Erasmus je namenjen organizatorjem tečajev. To so lahko organizacije imetnice Erasmus univerzitetne listine ali organizacije, ki se ukvarjajo s poučevanjem jezikov. Razpisni rok je v začetku meseca februarja. Organizator lahko za izveden tečaj s 17 udeleženci prejme 4.000,00 EUR (znesek velja od razpisnega leta 2012 naprej). Za manjše število udeležencev organizator prejme sorazmerno manjši znesek. Tečaja se mora udeležiti najmanj 10 udeležencev.

EILC tečaji 2013/2014 v Sloveniji:


Izvajalec

Lokacija

Datum

Stopnja

Št. tečajev

Stik

Opis
Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik
Ljubljana 2.–26.9.2013 Začetni
2
EILC@FF.UNI-LJ.SI Opis
Univerza v Mariboru Maribor 13.-27.09.2013 Začetni
1
uros.kline@um.si Opis
University of Maribor Maribor 31.01.-14.02.2014 Začetni
1
uros.kline@um.si Opis
ŠOLT Zavod za izobraževanje Ljubljana 2.-27.9.2013 Začetni
7
SIMONA.KOPRIVC@ZAVOD-SOLT.SI Opis
ŠOLT Zavod za izobraževanje Ljubljana 20.1.-14.2.2014 Začetni
3
SIMONA.KOPRIVC@ZAVOD-SOLT.SI Opis
Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana
Ljubljana 2.-27.9.2013 Začetni 4
EILC@CENE-STUPAR.SI Opis
Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana Ljubljana 21.1.-15.2.2014 Začetni 2
EILC@CENE-STUPAR.SI Opis

Študenti se na tečaj prijavijo preko svoje matične izobraževalne organizacije. Ustrezno izpolnjeno vlogo po elektronski pošti pošljejo neposredno organizatorjem tečajev. Slovenski študenti se lahko prijavijo na tečaje, ki jih organizirajo v državi v kateri bodo preživeli svojo Erasmus mobilnost.

Seznam tečajev (EU)


Študenti so, v skladu s pravili sektorskega programa Erasmus, v času udeležbe na EILC tečaju upravičeni do Erasmus dotacije v višini, ki jo določi njihova matična izobraževalna organizacija.


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.