Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Erasmus intenzivni programi


Erasmus intenzivni programi so kratki študijski moduli/programi, ki na enem mestu združijo študente in profesorje z vsaj 3 različnih organizacij terciarnega izobraževanja iz vsaj 3 različnih upravičenih držav (vsaj 1 država mora biti članica EU). Organizacije, ki sodelujejo v projektu morajo biti vse imetnice Erasmus univerzitetne listine.

Erasmus intenzivni programi potekajo v obliki intenzivnega dela na vsebini projekta, ki mora potekati najmanj 10 zaporednih delovnih dni (mogoče so le prekinitve s koncem tedna ali prazniki). Izvedbe se mora udeležiti najmanj 10 študentov s tujih partnerskih organizacij.  


Sofinanciranje

Projekti Erasmus intenzivnih programov lahko v Sloveniji prejmejo do 38.000,00 € dotacije, ki je namenjena kritju stroškov potovanj in namestitev udeležencev ter stroškov priprave in izvedbe Intenzivnega programa.


Postopek prijave

Za celotni projektni konzorcij prijavo odda le ena organizacija v svoji državi, ki potem projekt tudi koordinira. Vsak projekt lahko poteka do 3 leta, vendar je treba vsako leto posebej oddati vlogo za sofinanciranje projekta. Prijavni rok za leto 2013 je 8. marca 2013. Podrobna pravila so objavljena na spletni strani razpisa za tekoče leto. 


Pomembno!

Erasmus intenzivni programi ne morejo biti:

  • raziskovalne dejavnosti;
  • konference;
  • dejavnosti, ki so sestavni del Erasmus Mundus magistrskega ali doktorskega študija;
  • projekti, ki so z enako ali podobno vsebino in enakim ali podobnim konzorcijem že bili sofinancirani 3 zaporedna leta v katerikoli državi, ki sodeluje v programu Vseživljenjsko učenje (to so članice EU, EEA/EFTA, Turčija, Hrvaška in Švica).

Pri pripravi in izvedbi projekta si lahko pomagate s Priročnikom za pripravo in vodenje projektov Erasmus intenzivnih programov.


Primeri projektov

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo, projekt: "Global Design of Future Products!". Prispevka TV Slovenija in POP TV, članekv v Dnevniku.

Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta, projekt: "Simulation in Clinical Practice - Virtual Medicine". Objava v regijskem TV dnevniku (od 12:44 do 14:32 minute)

Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Višja strokovna šola, projekt: "Stone in picture and shape". Vtisi udeležencev.

Univerza v Novi Gorici, Visoka šola za umetnost: "HiLoVv - Hidden Live(r)s of Venice on Video"

Spletna stran Evropske komisije s pregledom vseh odobrenih projektov Erasmus intenzivnih programov.
© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.